•Gemeentediensten gesloten op 22 september•Nieuws over uitbating cafetaria sporthal ‘De Dreef’ en polyvalente zaal•Leven in een krabbenmand•Sport na school•Vacatures Gemeente•Inzameling witte lakens

Gemeentediensten gesloten op 22 september
Naar jaarlijkse gewoonte zijn alle gemeentediensten op donderdag 22 september voor één dag gesloten. Bedankt voor uw begrip. Vanaf vrijdag staan we terug tot uw dienst!
 
Nieuws over uitbating cafetaria sporthal ‘De Dreef’ en polyvalente zaal
Het college van burgemeester en schepenen heeft in de zomervakantie de concessie voor de uitbating van de cafetaria aan sporthal ‘de dreef’ en voor de uitbating van de -nog in opbouw zijnde- polyvalente zaal toegewezen aan NV Brouwerij Corsendonk-Distributie. Zij werden door een ambtelijke jury en op basis van een puntensysteem geselecteerd als de beste kandidaat-concessionaris.
De gemeente ondertekende een tijd geleden al het contract met Corsendonk. Zij zijn vanaf 1 september verantwoordelijk voor de uitbating. Het college wacht op de namen van de kandidaten die met Corsendonk in zee gaan voor de uitbating. Zodra deze bij het college bekend zijn, worden ze meegedeeld.
 
Als bestuur dringen wij erop aan om zo snel mogelijk werk te maken van die aanstelling. Wij wensen immers dat de cafetaria zo snel mogelijk kan worden heropend. Zo kan de dienstverlening aan de sportverenigingen en de bezoekers van de cafetaria snel weer worden hersteld.
Zodra de uitbater is aangesteld, kan de zaak na een opknapbeurt worden heropend na tien dagen. Een plechtige heropening met de nieuwe inrichting wordt dan eind oktober gepland. Voor de opening van de polyvalente zaal wordt nog steeds 1 maart 2012 vooropgesteld.
 
 
Leven in een krabbenmand
Mensen die in de shit zitten kunt ge vergelijken met een mand vol krabben. Iedereen wil eruit, maar zo simpel is het niet. Iedere keer als ge een beetje houvast vindt aan de rand van de mand is er wel een andere krab die zich aan u vast haakt en uw poot als steun wil gebruiken. Dan wordt ge weer opnieuw de dieperik in getrokken.”
De theatermonoloog door Marleen Merckx (Simonneke uit Thuis) is gebaseerd op de waar gebeurde roman “Ik ben iemand/niemand” van Guy Didelez en Lieven De Pril. De roman en de theatervoorstelling geven een inkijk in het leven in armoede.
Op zondag 23 oktober is de voorstelling te gast in het gemeentehuis van Vorselaar. Toegang is gratis, u kan vrijblijvend een vrijwillige bijdrage schenken. U moet wel op voorhand inschrijven, want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Leven in een krabbenmand is een productie van Theater Paljas.
 
 
Sport na school
Met een Sport-Na-School-pas kunnen scholieren (12 t.e.m. 18 jaar) tussen 15 september 2011 en 15 juni 2012 deelnemen aan toffe, naschoolse activiteiten (fitness, paardrijden, bootcamp, bowling, ...) in 7 sportcentra in Vorselaar, Lille en Herentals.
Een SNS-pas van € 30 voor 15 beurten krijgt u bij de leerkracht LO (KVR-instituut) of op de sportdienst.
 
 
Vacatures Gemeente
Vorselaar wil meer werk maken van verkeersveiligheid en mobiliteit, zeker in de buurt van de scholen. Daarom zoekt de gemeente een startbaner voor één jaar.
Ben je nog geen 26 jaar en heb je geen diploma hoger secundair onderwijs? Je wil de handen uit de mouwen steken en je kan goed met de computer overweg. Kom je talenten ontplooien in een rustige, maar stimulerende omgeving. We bieden een verrassende job met veel uitdagingen!
 
Bekijk snel de aanwervingvoorwaarden en functieomschrijving op http://www.vorselaar.be en solliciteer vóór 30 september 2011. De aanwervingproef vindt plaats op 13 oktober 2011. Een groep toffe collega’s staat op je te wachten.
 
Ook de tekenschool zoekt nog een vrijwillige lesgever (mits forfaitaire onkostenvergoeding). Contacteer de cultuurdienst voor 29 september.
 
 
Inzameling witte lakens
Op 17 oktober is het dag van het verzet tegen armoede. Het is intussen een traditie dat mensen een wit laken buiten hangen om aan te geven dat zij hiermee solidair zijn.
 
In het kader van het jaar van de solidariteit zouden wij de mensen van Vorselaar zoveel mogelijk willen mobiliseren om hieraan deel te nemen. Maar uiteraard heeft niet iedereen een wit laken.
 
Daarom vraagt welzijnsschakel ‘t Kiertje aan mensen die wel witte lakens hebben, om deze binnen te brengen op het gemeentehuis. In het weekend voor de 17e kunnen vrijwilligers van ’t Kiertje deze uitdelen aan de mensen, te beginnen op de Markt en dan de straten daar rond, enz.